میزان مشارکت بخش خصوصی علیه سل
در این مقاله نقش بخش خصوصی علیه سل بررسی خواهد شد. بعبارتی به “میزان مشارکت بخش خصوصی در مبارزه و کنترل بیماری سل در نظام سلامت کشور” پرداخته خواهد شد.
در این مقاله نقش بخش خصوصی علیه سل بررسی خواهد شد. بعبارتی به “میزان مشارکت بخش خصوصی در مبارزه و کنترل بیماری سل در نظام سلامت کشور” پرداخته خواهد شد.
در کنار انجام کلیه آزمایش های روتین و جنرال که در بخش های مختلف این آزمایشگاه (شامل بخش های بیوشیمی، هماتولوژی (خون شناسی)، سرولوژی، ایمونولوژی، هورمون شناسی، انگل شناسی، بیوشیمی ادرار، میکروب شناسی و قارچ شناسی) انجام می گیرد، آزمایشات تخصصی تومور مارکرها و سایر آزمایشات تخصصی نیز انجام می گیرند.
به عبارتی در بخشهای فوق کلیه آزمایشات لازم جهت شناسایی بیماریهای ناشی از میکروبهای عمومی انجام میگیرد.
مزید استحضار است، فارغ از انجام آزمایشات روتین و جنرال و بعضا تخصصی جهت شناسایی و تشخیص میکروبهای عمومی که در بخشهای فوق الذکر انجام میگیرند، خدمات تخصصیتری جهت تشخیص و شناسایی بیماریهای عفونی و مایکوباکتریایی و نیز عوامل قارچی بیماریزا در بخشهای فوق تخصصی این آزمایشگاه انجام میگیرند.
این آزمایشگاه با سابقه ای بیش از نیم قرن تجربه در زمینه تشخیص بیماری های مایکوباکتریایی توانسته است از میان 88،303 نمونه متعلق به 58،349 بیمار مشکوک به عفونت های مایکوباکتریایی، بویژه بیماری سل، 4،842( 3/8% ) بیمار مبتلا به عفونت های مایکوباکتریایی را شناسایی و سپس به پزشکان معالج معرفی نماید. تجربه این سالیان متمادی ما را قادر ساخته ظرف ۲۴ ساعت جواب اسمیر مستقیم را با حساسیت ۷۶ درصدی ارائه نماییم . این بدان معنی است که با قطعیت ۷۶ درصدی بیماران اسمیر مثبت واقعی از میان کل موارد مبتلا به سل ظرف ۲۴ ساعت شناسایی شوند . جهت حصول جواب قطعی، روش تشخیص آزمایشگاهی Gold Standard کشت با قطعیتی 100درصدی به پزشکان محترم معالج کمک کرده تا به تشخیص نهایی بیماری سل دست پیدا کنند.
مزید استحضار است آزمایش های آنتیبیوگرام (جهت تعیین نوع آنتیبیوتیک موثر برای درمان) و آزمایش Quanti Feron (جهت تعیین سل نهفته) نیز در این آزمایشگاه انجام میشوند.
دلگرمی و پشتوانه ما فارغ از اعتماد پزشکان متخصص (بویژه متخصصین بیماری های ریوی و عفونی) به این مرکز، دریافت 5 دوره گواهینامه از جانب آزمایشگاه رفرانس سل کشور سوئد زیر نظر سازمان بهداشت جهانی(WHO) تحت عنوان "سنجش مهارت تعیین حساسیت مایکوباکتریوم ها در برابر داروهای خط اول درمان بیماری سل" میباشد که در همگی حائز رتبه عالی شدهایم.
برای اطلاعات بیشتر در این باره می توانید به سر تیتر “درباره آزمایشگاه ظریفی” مراجعه نمایید
در این بخش جداسازی و شناسایی عوامل قارچی بیماریزا از نمونههای مختلف پوست، ناخن، مو، نمونه های مخاطی (دهان، خلط، مجاری ادراری، تناسلی) و نمونههای داخلی (مایعات بدن و بافتها) انجام میگیرد .
همچنین کشت ضایعات قارچی انجام میشود که بر حسب عوامل قارچی، نتایج کشت بعد از 1هفته الی 1ماه ارائه میگردد.
لازم به ذکر است نتایج آزمایشات مستقیم میکروسکوپی در مدت زمان 1 روز ارائه می شوند
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)