نکاتی برای بدنسازان
بخش نخست: نقش پروتئین در بدنسازی
در این مجموعه نوشتار، سعی شده تا به نکاتی برای ورزشکاران خصوصا آن دسته از ورزشکارانی که تمرکزشان را حول بدنسازی گذاشتهاند، پرداخته شود. چراکه مقولۀ هورمونها یکی از نکاتی است که این ورزشکاران بیشتر با آن سروکار دارند. البته در بخش نخست به نقش پروتئین در بدنسازی میپردازیم، و در بخش بعدی به موضوع هورمونها پرداخته خواهد شد.
نقش پروتئین در بدنسازی
تقریبا بر کسی نقش اساسی پروتئین در فرآیند عضلهسازی پوشیده نیست. وجود پروتئین در رژیم غذایی ورزشکاران (بویژه بدنسازان) علاوه برکمکرسانی به ساخته شدن بافت ماهیچهای در بدن، باعث ریکاوری کامل و سریعترعضلات نیز میشود.
طبیعیترین روش دریافت پروتئین لحاظ کردن غذاهای سرشار از پروتئین است. سرلیست این غذاها تخممرغ است که علاوه بر پروتئین، حاوی مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، چربیهای سالم و انواع ویتامینهاست. همچنین میتوان از سینه مرغ، بادام درختی، لبنیات، حبوبات که عدس مهمترینشان بحساب میآید، گوشت گاو و… نام برد.استفاده از مکملها نیز روشی است که ورزشکاران حرفهای از آنها استفاده میکنند.
نکتۀ حائز اهمیت در اینجا استفاده بیش از حد پروتئینهاست که موضوع بحث ما در این نوشتار است. همانطور که در صفحه اینستاگرام آزمایشگاه ظریفی @zarifilab اشاره شده، مصرف بیش از حد پروتئینها باعث افزایش سطح اوره در خون میشود. بنابراین کلیهها ناچار به فعالیت بیشتر شده تا اوره اضافی را از خون جمعآوری کرده و آن را به مثانه منتقل کنند، تا نهایتا بدن این اوره اضافی را از طریق مجاری ادرار از بدن خارج کند.
بنابراین در مصرف پروتئین (همچون اکثر مسائل دیگر) باید دقت داشت، چراکه با تداوم این اضافه مصرف، بمرور به کلیهها فشار آمده ودرصورت ادامه یافتن این رویکرد شاهد آسیب دیدن کلیهها خواهیم بود.
حال سوال این است چگونه میتوان پی به وجود این مشکل برد؟
آزمایش ادرار میتواند کمک کند.
بعنوان مثال، در برگه جواب آزمایش ادرار24ساعته چنین آمده:
همانطورکه در آزمایش پروتئین 24ساعته مشاهده میفرمایید: مقدار طبیعی پروتئین باید کمتر از 150 میلیگرم در شبانهروز باشد.
همچنین در برگه جواب مربوط به Urine Analysis این پارامتر(پروتئین)باید منفی باشد.
البته که جهت تفسیر جواب آزمایش، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کرد، اطلاعات فوق صرفا جهت آشنایی اولیۀ شما خوانندگان محترم میباشد.
در بخش بعد، دربارۀ هورمونها (استروئیدها، آندروژنها: مهمترینشان: تستوسترون، استروئیدهای آنابولیک، کورتیکواستروئیدها و…) هم در قالب نوشتاری در سایت آزمایشگاه ظریفی www.zarifilab.ir و هم در صفحه اینستاگرام @zarifilab
مشاهده خواهید فرمود.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)